A műgyanta napjaink közkedvelt padlóburkolata. A műgyanta egy gyűjtő kifejezés, mely számos alapanyagot és rétegfelépítést foglal magában. Az adott feladat és igény kiszolgálására leginkább alkalmas rendszer meghatározása tervezői feladat, de egyes esetekben ezt a szakkivitelezőkre is rábízhatjuk a pontos követelmények megadása után. A követelmények és általános irányelvek tekintetében nagyon jó kiadvány a Magyar Építéskémia és Vakolatszövetség által készített Műgyanta Irányelv, melyet a hazai piacot meghatározó gyártó/forgalmazó cégek műszaki szakemberei készítettek. Innen letölthető ingyenesen: https://mevsz.org/munkacsoportjaink/

Raktárak, garázsok, ipari termelőüzemek, konyhák adják a műgyantapadlók piacának 99%-át, de napjainkban egyre divatosabbak a lakásbelsők körében is.

Anyagukat tekitve az epoxi és poliuretán alapú rendszerek a legelterjedtebbek, vastagságot illetően 0,5mm és 4mm közötti a szórás. Raktárak, üzemek nagy teherbírású, merev padlói rendszerint epoxi anyagú rétegekből épülnek fel, melyek repedésekre érzékenyebbek és UV hatásra sárgulhatnak. A közbenső vagy záró födémek vízzáró, repedésáthidaló rendszereit poliuretán gyantákkal végezzük, melyek rugalmasabbak és UV-stabilak.

Ahhoz, hogy egy padló hosszú távon jól működjön, komplex problémakezelés szükséges. Át kell gondolni a csatlakozó szerkezeteket, a részletképzéseket, az előforduló összes részfeladatot, amit a kivitelezés során orvosolni szükséges. Repedésjavítás, padlóösszefolyók, párazárás, lábazatképzés, dilatációk, stb.

A műgyanták jól alkalmazhatóak vizes környezetben, viszont a hátoldali nedvesség/pára terhelését rosszul viselik. A szigeteletlen talajon fekvő beton aljzat vagy a nem teljesen kiszáradt beton veszélyt jelent a tartósságra, akár napok alatt is hólyagok, táskásodás jelenthet meg a páranyomás következményeként. Ennek kiküszöbölésére szerencsére létezik megoldás: egy párafékező glett réteg közbeiktatásával (Sika Epocem) a várakozási idő töredékére csökkenthető, ill a rétegrend tapadása hosszútávon garantálható.

Cégünk a követelmények felállításától kezve a forgalmi jelek felfelstéséig vállalja a padlóépítés komplex lebonyolítását. Referenciáink között magyar és külföldi befektetők teremgarázsai, ipari üzemei, konyhák, gyalogos hidak szerepelnek.

Rendelkezünk a megvalósításhoz szükséges gépparkkal, szakértelemmel és elhivatottsággal, melynek köszönhetően korábbi megrendelőink hosszútávú partnerként tekintenek ránk.

contractor resin floor
repülőtér műgyanta burkolat
garázs műgyanta padló